Bingo Säännöt

Mitkä ovat viralliset Bingo säännöt? Kuinka Bingoa pelataan?

bingonumerot

Bingo on suosittu rahapeli ja sosiaalinen aktiviteetti monissa maissa, myös Suomessa. Se on perinteinen peli, jota usein pelataan yhteisötapahtumissa, seuroissa ja jopa verkossa. Ihmiset nauttivat bingosta sen yksinkertaisuuden ja sosiaalisen ulottuvuuden vuoksi, ja se on usein myös hyvä tapa kerätä varoja hyväntekeväisyyteen.

Bingon ohjeet ovat selkeät, mikä tekee niiden oppimisesta helppoa ja nopeaa. Kun hankit yhden tai useamman bingolapun, voit liittyä bingopeliin. Peli käynnistyy automaattisesti, eikä pelaajan tarvitse tehdä mitään tähän vaiheeseen, ellei halua. Bingossa arvotaan numeroita yksi kerrallaan. 75 numeron bingossa ennen numeron arvontaa ilmoitetaan tai näytetään, miltä riviltä numero löytyy. Tässä bingoversiossa sarakkeet on nimetty kirjainten mukaan, muodostaen yhdessä sanan BINGO. Esimerkiksi jos arvottu kirjain-numero -yhdistelmä on Bertta viisi, kannattaa etsiä mahdollista oikeaa numeroa bingokupongista vain ruudukon ensimmäiseltä sarakkeelta B. Jokaisella sarakkeella on siis vain tiettyjä numeroita, jotka voivat niissä esiintyä, ja nämä numerot riippuvat siitä, kuinka monta numeroa bingolapussa on mukana. 90 numeron bingossa ei tarvitse käyttää kirjaimia apuna, koska numeroita on vain 15 koko bingolapussa.

Sisällysluettelo

Bingo ohjeet

Bingossa on mahdollista voittaa useilla eri tavoilla, ja se riippuu siitä, mikä kuvio on määritetty oikeaksi pelissä. Yleensä käytössä ovat vaaka-, pysty- ja vinoviivaiset viiden numeron suorat. Jos bingoa pelataan bingohallissa, pelaajan on itse merkittävä oikeat numerot. Siksi on oltava tarkkaavainen, jotta ei missaa yhtään arvottua numeroa. Nettibingossa ei välttämättä tarvitse seurata pelin etenemistä lainkaan, sillä oikeat numerot ilmestyvät automaattisesti bingolapulle. Oman tehtävänä on vain hankkia bingolappu peliin, seurata peliä sivusta ja lopuksi tarkistaa, onko mahdollisesti voittanut.

Pelin strategiat

Bingossa ei ole pelin alkamisen jälkeen muita vaihtoehtoja kuin toivoa, että oma bingokuponki voittaa. Voittomahdollisuudet kasvavat kuitenkin sitä enemmän, mitä useamman bingolapun hankkii. Yhteen peliin voi siis ostaa useampia bingolappuja, ja näiden hinta vaihtelee. Jo muutamalla eurolla voi saada ostettua suurimman määrän bingolappuja yhteen peliin.

Bingon variaatiot

Mikäli kyllästyy nykyiseen bingoversioon, on bingossa tarjolla monenlaisia vaihtoehtoja. Bingokupongit vaihtelevat ja pelin tempo voi muuttua. 75 numeron bingossa kupongit voivat olla yksi 5×5 -ruudukko tai kolme tällaista ruudukkoa päällekkäin. Kolmen päällekkäisen ruudukon tapauksessa ne kattavat kaikki numerot ①-⑦⑤ väliltä. Yksi numero esiintyy vain yhdessä ruudukossa, ja jokainen ruudukko on erillinen arvonnassa. Ruudukoista täyttyviä kuvioita ei lasketa mukaan toisten ruudukoiden kuvioihin. Esimerkiksi, jos tavoitteena on täyttää kaksi riviä, ne on täytettävä samasta ruudukosta. 90 numeron bingossa ruudukoissa on 3×9, ja niissä on yhteensä vain 15 numeroa. Yhdellä rivillä on 5 numeroa, ja loput neljä ruutua ovat tyhjiä.

Vanhanaikainen bingokone

Bingo keksittiin Yhdysvalloissa 1920-luvulla. Alun perin sitä kutsuttiin "Beano"-nimellä, ja peli perustui italialaiseen peliin "Lo Giuoco del Lotto D'Italia". Peliä muokattiin ja kehitettiin eri puolilla Yhdysvaltoja, kunnes nimi "Bingo" vakiintui sen yleiseksi tunnetuksi nimeksi.

Ennen bingon numerot arvottiin bingokoneella, ja nykyään näitä voi nähdä pienoismalliversioina kotipeleissä. Samankaltaista arvontakonetta käytetään edelleen Veikkauksen lottopelin numeroiden arvonnassa. Tarvittavat numerot on merkitty palloihin, ja nämä pallot ovat alussa kaikki bingokoneessa. Bingokone muistuttaa ulkonäöltään myllyä, jota käännetään manuaalisesti bingokoneen sivussa olevasta kahvasta. Kun bingokone pyörii, sieltä tulee esiin numeropallo, ja näin saadaan arvottua numero bingopeliin. Pyörittämistä ja numeroiden arpomista jatketaan, kunnes joku voittaa tai kaikki numerot on arvottu suurin mahdollinen määrä.

Mikä on kiellettyä Bingo säännöissä?

Bingon säännöt voivat vaihdella pelipaikasta riippuen, mutta yleisesti ottaen kiellettyjä asioita voivat olla:

  1. Huijaaminen: Kaikenlainen huijaaminen tai epärehellisyys on yleensä kiellettyä. Esimerkiksi väärien numeroiden merkitseminen tai muiden pelaajien pettäminen voi johtaa sääntörikkomukseen.

  2. Ulkoiset apuvälineet: Käyttämällä apuvälineitä, kuten elektronisia laitteita tai muita keinoja, jotka voivat antaa epäreilua etua, voi olla kiellettyä.

  3. Häiriöt: Toisten pelaajien häiritseminen tarkoituksellisesti pelin aikana voi olla kiellettyä. Tämä sisältää epäasiallisen käytöksen tai häiriöiden aiheuttamisen pelin sujuvuuteen.

  4. Bingon huutaminen ilman bingoa: Tämä on erittäin kiellettyä ja pelaajien tulisi välttää tätä kaikin keinoin

On tärkeää tarkistaa kyseisen bingotapahtuman tai pelipaikan säännöt, koska ne voivat vaihdella.