Padel Säännöt

Mitkä ovat viralliset Padelin säännöt? Kuinka Padelia pelataan?

padel maila ja pallo

Padel on mailapeli, joka muistuttaa tennistä ja squashia. Padelia pelataan yleensä nelinpelinä, mutta sitä voi myös pelata kahden pelaajan kesken. Padelissa käytetään pienempää mailaa kuin tenniksessä, ja mailan pinta on rei’itettyä muovia. Pelissä käytetään myös erityisiä padelpalloja, jotka ovat tavallista tennispalloa pienempiä ja hitaampia.

Peli on suosittu etenkin Espanjassa ja Latinalaisessa Amerikassa, mutta se on kasvattanut suosiotaan myös muualla maailmassa. Se on helppo oppia, ja se tarjoaa hauskaa liikuntaa kaikenikäisille pelaajille. Katsotaan seuraavaksi Padelin säännöt ja idea.

Sisällysluettelo

Padel pelin idea?

Padelin pelialue on pienempi kuin tenniskenttä, ja siinä on seiniä, jotka voivat osallistua peliin. Pelaajat yrittävät lyödä pallon vastustajan kenttäpuolelle siten, että se osuu seinään ja vaikeuttaa vastustajan palautusta. Padel säännöt sisältävät useita määräyksiä, kuten sen, että pallo saa osua seinään enintään kerran ennen kuin se ylittää vastustajan kenttäpuoliskon.

Viralliset Padel Säännöt

Padelin säännöt ovat seuraavat:

 1. Pelimuoto: Padelia pelataan yleisesti nelinpelinä, mutta sitä voi harjoitella myös kaksinpelinä.

 2. Erät: Ottelut pelataan paras kolmesta erästä, ja kukin erä pelataan kuuteen peliin asti.

 3. Pistelasku: Pisteet kulkevat 15, 30, 40 ja peli. Tasatilanteessa 40-40 tarvitaan kaksi perättäistä pistettä voittaakseen pelin.

 4. Tie-break: Jos pelit menevät tasan 6-6, erävoittaja ratkaistaan pelaamalla tie-break, joka pelataan 7 pisteeseen, ja eroa tarvitaan vähintään kaksi pistettä.

 5. Syöttö: Syöttö tapahtuu aina alakautta, ja pelaajalla on kaksi syöttömahdollisuutta. Pallo pudotetaan syöttöviivan takana, ja syöttölyönti tehdään korkeintaan vyötärön korkeudelta verkon toiselle puolelle, ristiin ruutuun. Syöttävän pelaajan on oltava syöttöhetkellä syöttöviivan takana.

 6. Syötön kohde: Syötön tulee pompata vastustajan ruutuun. Syötön jälkeen pallo ei saa osua verkkoseinään, mutta se saa osua lasiseiniin. Jos syöttö osuu verkkonauhaan mutta muuten olisi kelvollinen, pelaajalla on mahdollisuus uuteen syöttöön.

 7. Syöttöjärjestys: Ensimmäinen syöttö lyödään omalta puolelta oikeanpuoleisesta ruudusta (rintamasuunta kohti verkkoa), ja sen jälkeen vuorotellen vasemmasta ja oikeasta ruudusta. Kun peli päättyy, syöttövuoro siirtyy vastustajalle.

 8. Pelikenttä: Syötön jälkeen koko kenttä on pelialueena. Syöttöä ei saa lyödä takaisin ilmasta, mutta syöttöpalautuksen jälkeen palloa saa lyödä suoraan ilmasta, pomppupalloina, omasta lasiseinästä sekä vastustajan kenttäpuolelle omasta lasiseinästä. Palloa ei kuitenkaan saa lyödä verkkoseinän kautta vastustajan puolelle.

 9. Palloralli: Pallorallin aikana pallo saa osua samalla kenttäpuoliskolla maahan korkeintaan kerran. Pelissä jatketaan, kunnes pallo jää verkkoon, lyödään omalla puolella verkkoseinään, lyödään kentältä ulos, pomppaa samalla kenttäpuoliskolla maahan kaksi kertaa tai osuu vastustajan puolella ensin lasi- tai verkkoseinään. Tällöin vastustaja saa pisteen.

 10. Lisähuomio: Palloralli jatkuu, vaikka pallo osuisi maahan pompun jälkeen kenttäpuolella oleviin verkkorakenteisiin. Jos pallo sen sijaan osuu pompun jälkeen kentän ulkopuolelle tai kenttärakenteen päälle, piste katsotaan menetetyksi.

 11. Pelin luonne: Padelissa menestymiseen vaaditaan tarkkaa pallon sijoittelua ja aktiivista etukentän käyttöä, ei niinkään voimaa. Syötettäessä toinen pelaaja sijoittuu lähelle verkkoa, ja syöttävän pelaajan pelipari voi olla vapaasti missä tahansa omalla pelialueellaan. Tärkeää on, että pelaajat liikkuvat aktiivisesti samalla linjalla peittäen mahdollisimman tehokkaasti avoimet alueet kentällä.

 12. Reilu peli: Padel on herrasmiespeli, ja pelissä pisteiden, syöttöjen ja pallojen oikeellisuudesta päättää aina vastustaja. Pitäkää hauskaa ja nauttikaa pelistä!

Padel Americano säännöt

Americanon säännöt tarjoavat pelaajille rennon ja hauskan pelimuodon, jossa pisteytys perustuu yksittäisiin matseihin. Americanossa yleensä pelaajia on 8, ja jokainen pelaaja pelaa yhden ottelun jokaisen toisen pelaajan parina. Lisäksi voi olla tapahtumia, joissa peliparit pysyvät samoina ja pelataan kaikkia muita pelipareja vastaan. Vaikka pelissä noudatetaan pääosin perinteisen padelin sääntöjä, pisteytys on erilainen.

Padel Americanon Pistelasku: Jokainen pelaaja suorittaa vuorollaan 4 syöttöä peräkkäin. Tätä jatketaan kahden kierroksen ajan, joten yhteensä pelataan 32 pistettä. Jokainen piste merkitsee, ja niillä on suuri merkitys. Esimerkiksi ottelu voi päättyä tulokseen 20-12, jolloin voittaneen parin molemmat pelaajat saavat 20 pistettä ja hävinnyt pari 12 pistettä. Kun kaikki ottelut on pelattu, pelaajien henkilökohtaiset pisteet lasketaan yhteen. Turnauksen voittaja on se pelaaja, jolla on eniten pisteitä.

Americanon säännöt tuovat mukavaa vaihtelua perinteiseen padeliin ja tarjoavat pelaajille mahdollisuuden kilpailla monipuolisesti ja nauttia pelistä eri tavalla.

Padel Americano pistelaskuri

Koska Americano pelimuodossa on useita eri otteluita ja paljon pelaajia voi pisteidenlasku olla haastavaa. Paras tapa pitää Padel Americano pistelasku hanskassa on pistelaskurilla. Tämä Americano pistelaskuri on ylivoimaisesti paras ja helppo käyttöisin pistelaskuri. Syötä vain pelin nimi, lisää pelaajat ja kone arpoo ottelut. Lisäät vain tulokset peleihin ja laskuri hoitaa kaiken muun.

 

Tutustu myös näihin viihdyttäviin peleihin:

Padel

Sulkapallo

Koripallo

Squash

Tennis